Fastighetsägare har en viktig roll i att bekämpa klimatförändringar och bidra till hållbara städer och samhällen genom att driva energieffektivisering och miljöarbete i den levande staden. Men hur ska vi se till att detta arbete inte tappar takten när ekonomin viker? Vilka åtgärder, stimulanser och vilken samverkan krävs? Och vad kan den enskilde fastighetsägarna göra här och nu?


Program

00:00 - Anna Bellman & Oskar Öholm hälsar välkomna

06:17 - Resan mot planetpositivitet - webinar med Fredrik Wikholm

17:32 - Vad krävs för att klimatfrågan inte ska förlora fokus?  - panel med Anni Carpelan, Katarina Luhr, Martina Söderström och Michael Eskils

30:30 - Livemusik med Cornelia Jakobs

35:32 - Så driver vi innovationer för att minska utsläppen och öka klimatvinsterna - reportage från Gröna Solberga och paneldiskussion

42:30 - Matlagning med Falafelbaren

48:55 - Sammanfattning med Oskar Öholm 

53:15 - Avslutande  livemusik med Cornelia Jakobs

Sändningen gästas av

Martina Söderström
VD miljö och vattenkonsulterna - Sweco

Martina Söderström är VD för vatten- och miljöverksamheten på Sweco. Innan hon tillträdde som VD för området arbetade hon som regionschef och har varit verksam inom Sweco i tolv år. Martina brinner för klimat och hållbarhet och är drivande i att arbeta mot omställningen till ett mer hållbart samhälle.

Läs mer

Fredrik Wikholm
Business Director & Co-founder - Planethon

Fredrik Wikholm är en serieentreprenör som driver företag som ska påverka planeten positivt istället för att utarma våra gemensamma resurser. Han är en av grundarna till Planethon, en affärsutvecklingsbyrå som samarbetar med Stockholm Resilience Center för att på ett forskningsbaserat sätt bidra till att skapa planetpositiv omställning i större organisationer. Han har ett förflutet inom modebranschen där han kreativ chef för bolaget Uniforms for the dedicated.

Läs mer

Lena Hanses
Projektledare - Gröna Solberga

Lena arbetar som hållbarhetskonsult på Stockholmshem och är projektledare för Gröna Solberga, ett projekt med testbäddar där företag får prova sina hållbara innovationer och idéer i verklig miljö. Lena fick ta emot Pingvinpriset från Stockholms stads miljöförvaltning för sitt arbete i projektet.

Läs mer

Sanna Wallenstierna
Förvaltare - Stockholmshem

Sanna är förvaltare på Stockholmshem och är med och driver projektet Gröna Solberga, där företag i hyresrättsområdet får möjlighet testa klimatsmarta innovationer i så kallade testbäddar.

Läs mer

Katarina Luhr
Miljö- och klimatborgarråd (MP) - Stockholms Stad

Katarina är miljö-och klimatborgarråd i Stockholm och är inriktad på hållbarhetsfrågor. Hon har länge varit i det politiska och arbetat inom Miljöpartiet. Katarina är även ordförande i Miljö- och hälsoskyddsnämnden, har suttit i styrelsen för Stockholm Vatten och har tidigare arbetat som rådgivare vid Giftinformationscentralen.

Läs mer

Michael Eskils
Hållbarhetschef - AMF Fastigheter

Michael Eskils har arbetat med miljö-och hållbarhetsfrågor sedan 2010 och har en lång bakgrund inom både fastighetsvärlden och teknik. Sedan drygt fem år tillbaka är han hållbarhetschef på AMF fastigheter och har tidigare arbetat som miljöchef och drifttekniker på bolaget.

Läs mer

Oskar Öholm
VD - Fastighetsägarna Stockholm

Oskar Öholm tillträdde som VD för Fastighetsägarna Stockholm under hösten 2018. Oskar har lång politisk erfarenhet och har suttit som både riksdagspolitiker och som talesperson i bostads- och konsumentfrågor. Han har tidigare även arbetat som kommunikationskonsult.

Läs mer

Anni Carpelan
Utvecklingschef - Fastighetsägarna Stockholm

Anni är Utvecklingschef på Fastighetsägarna Stockholm och är en av projektledarna bakom eventet och innehållet under dag ett. Anni har lång erfarenhet av fastighetsbranschen och har tidigare bland annat jobbat som Regionschef på Stenvalvet och på Uppsalahem. Anni drivs av att hitta hållbara lösningar och har bland annat arbetat med klimatplattformen som Fastighetsägarna Stockholm står bakom. Klimatplattformen är till för att hjälpa medlemmarna i omställningen till en mer hållbar utveckling.

Läs mer

och bjuder på

Cornelia Jakobs
Artist

Cornelia är en independent up-coming artist som skriver och framför känslosvallande livemusik med filmisk känsla. Hon har släppt 8 singlar och håller på att färdigställa sitt debutalbum som planeras komma i höst. 

Läs mer

Falafelbaren
med smaker från Mariatorget

Falafelbaren började som en manifestation för mer och bättre street food i Stockholm sommaren 2012, på en blå lådcykel. Sommaren 2013 öppnade de Stockholms första falafelbar nära Mariatorget. De har blivit nominerade till DN´s Gulddraken i kategorin budget 2014 och 2016. På Falafelbaren serveras nyfriterad falafel i pitabröd med traditionella tillbehör, hemlagad börek, goda sallader och smakfulla röror.

Läs mer