Staden ska vara en myllrande mötesplats för kultur, nöjen, människor och näringsliv. Under senare år har våra nya konsumtionsmönster satt hårt tryck på handeln och med coronakrisen har restauranger, caféer och kulturscener drabbats hårt. Vi bjuder in till en diskussion om hur fastighetsägare och andra aktörer tillsammans kan skapa förutsättningar för stadens återhämtning och hålla Stockholm levande, idag och i framtiden.

Program

00:00 - Anna Bellman & Oskar Öholm hälsar välkomna

04:48 - Så ska Stockholm återhämta sig - webinar med Charlotta Mellander

15:24 - Hur skapar vi liv i staden igen? - panel med Helena Olsson, Anna König Jerlmyr, Per Lydmar och Annica Ånäs

30:20 - Livemusik med Matty Ray

33:35 - Sergels torg - från omöjlig plats till möjlig mötesplats - reportage och diskussion

42:35 - Matlagning med Tjoget

50:00 - Sammanfattning med Oskar Öholm  

54:22 - Avslutande livemusik med Matty Ray

Sändningen gästas av

Anna König Jerlmyr
Finansborgarråd - Stockholms Stad

Anna König Jerlmyr är nuvarande finansborgarråd i Stockholms Stad och gruppledare för Moderaterna i Stockholms kommun sedan 2018. Hon har tidigare jobbat som kommunikationskonsult på bland annat Adcore AB, Hill & Knowlton och finansroteln i Stockholms Stad.

Läs mer

Charlotta Mellander
Professor i nationalekonomi och expert inom regional utveckling

Charlotta Melander är professor i nationalekonomi vid Jönköpings Universitet och Internationella Handelshögskolan. Hon har i drygt tjugo år forskat om städer, regional utveckling och är en av Sveriges främsta experter på området. Hon har bland annat utvecklat teorier kring geografins roll i det ekonomiska och samhälleliga livet för människor.

Läs mer

Per Lydmar
Hotell- och krögarikon

Pelle Lydmar är hotellentreprenören som startade trenden av boutiquehotell i Sverige med öppningen av Lydmar Hotell i Stockholm. Förutom Lydmar driver han även Strandvägen 1, Milles, Bianchi och Eataly Stockholm. Hans intresse för musik och konst har drivit hans etableringar och roll i branschen.

Läs mer

Annica Ånäs
VD - Atrium Ljungberg

Annica Ånäs är nuvarande VD för Atrium Ljungberg, där hon tidigare jobbat som CFO. Hon har en gedigen bakgrund inom ekonomi och jobbade i många år på revisionsbyråerna Deloitte och Producenterna innan hon tog klivet in i fastighetsbranschen. Hon brinner för ledarskapsfrågor och har varit delaktig i att utveckla Atrium Ljungberg från en handels- och kontorsprofil till en profilering inom stadsutveckling.

Läs mer

Anna Nordin
Affärsområdeschef - Vasakronan

Anna Nordin är ansvarig för fastighetsbolaget Vasakronans affärsområde Stockholm City som innefattar fastigheter till ett värde på drygt 29 mdr och innehåller en stor del av bolagets mest attraktiva fastigheter. Hon har en lång erfarenhet från fastighetsbranschen och har tidigare varit vd för fastighetskonsultbolaget CBRE Basale och affärsområdesansvarig för Occupier på DTZ.

Läs mer

Jesper Larsson
VD - Stadsteatern Kulturhuset

Jesper Larsson är sedan hösten 2019 VD på Kulturhuset Stadsteatern. Jesper har tidigare varit VD för Malmö Live Konserthus och och teaterchef för Malmö Stadsteater samt operaproducent vid Det Kongelige Teater i Köpenhamn. Jesper är ursprungligen teaterproducent, vilket han arbetade som på Malmö Opera med dåvarande operachefen Philip Zandén. Intresset för scenkonst har alltid funnits och i mitten av 90-talet startade han tillsammans med Lars Arrhed och Sven Ahlström legendariska Ensembleteatern i Malmö.

Läs mer

Maria Stigle
Verksamhetsansvarig Platssamverkan Sergels torg

Maria Stigle på Stockholms Stad har varit med och utvecklat Sommar på Sergels torg som är en del av ett långsiktigt arbete där staden och polisen samarbetar med fastighetsägare och City för att öka tryggheten genom att påverka och förändra Sergels torg och Klaraområdet. En viktig del har varit att inrätta ett trygghetskontor på Kulturhuset där polis, ordningsvakter och socialtjänst kan mötas för att tillsammans göra ”Plattan” tryggare och mer välkomnande.

Läs mer

Oskar Öholm
VD - Fastighetsägarna Stockholm

Oskar Öholm tillträdde som VD för Fastighetsägarna Stockholm under hösten 2018. Oskar har lång politisk erfarenhet och har suttit som både riksdagspolitiker och som talesperson i bostads- och konsumentfrågor. Han har tidigare även arbetat som kommunikationskonsult.

Läs mer

Helena Olsson
Chef stadsutveckling samhälle - Fastighetsägarna Stockholm

Helena Olsson är sedan fem år tillbaka chef för stadsutveckling och samhälle på Fastighetsägarna, med missionen att Stockholm ska utvecklas till att bli en attraktiv och bra plats att leva, bo och verka i. Hennes jobb innefattar att bland annat lyfta insikter och kunskap, samt påverka förutsättningarna för att Fastighetsägarnas medlemmar, men också politiker och tjänstemän, ska kunna fatta rätt beslut vid planering och byggande.

Läs mer

och bjuder på

Matty Ray
Artist

Matty Ray är en singer songwriter, med bas i Sverige, som pendlar mellan Amsterdam, London och LA för att skapa musik. Hon har skrivit låtar tillsammans med bland annat Pitpull, Iamchino och Maxida Märak och har jobbat med internationella producenter.

Läs mer

Tjoget
med smaker från Hornstull

Tjoget ligger i hjärtat av Hornstull i sydvästra Stockholm. Konceptet är rotat i södra Europa och mellanöstern och bjuder på både rustik och urban mat. Här finns både en restaurangdel, en cocktailbar, en vinbar och ett ölcafé i en smakfull kombination.

Läs mer